2011. augusztus 30., kedd

Dénes Zsófia: Talán Hellász küldött : Ady - Jelenlegi ára: 1 455 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Talán Hellász küldött : Ady, Csinszka, Dénes Zsófia levélváltása és Ady néhány visszhangzó verseA könyv listaára: 1776 Ft. Leírás:
1913-ban hirtelen szövődött szerelmi kapcsolat Dénes Zsófia és Ady Endre között. Noha a fiatal özvegyasszony 1914-ben felbontotta eljegyzésüket, de ahogy maga írja: ugyanakkor életre szóló barátságot kötöttünk. Ady élete végéig levelezésben álltak, s Dénes Zsófia Csinszkával is több levelet váltott. A rövid magyarázatokkal kísért levélváltás és Ady néhány visszhangzó verse, verssora nem csupán azért fontos, mert egy sereg olyan apróság is kiderül belőle, amelyek az írónő egyéb emlékezéseiből hiányoznak, hanem leginkább azért, mert dokumentumjellegüknél fogva arról tanúskodnak, hogy Dénes Zsófia asszonyi megértése Ady iránt, intellektuális ráhangolódása a költő világára korántsem utólagos stilizáció: a levelekből kirajzolódó portré ugyanazokat a vonásokat tükrözi, amelyeket az évtizedekkel később keletkezett memoár felidéz. A kiadás külön érdekessége, hogy az akkor már kilencvenkilencedik életévében járó írónő vitába száll Király István 1982-ben kiadott Ady-tanulmányának őt érintő megállapításaival. Aki Adyval kapcsolatban hamisan értelmezi bármely írásomat, vallomásomat, annak elferdítő állításait bizonyítékaim erejével - mindhalálig - lesöpröm asztalomról. - írja a bevezetőben, és a kommentárokban is időről időre kritikával illeti a művet. A közel harminc év után újra kibocsátott írás - bár könyvészetileg sajnos gyengébb minőségű - állományfrissítés céljából javasolható beszerzésre az általános gyűjtőkörű könyvtárakban. ISBN: 978-963-329-336-2A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 455 Ft

Az aukció vége: 2011-09-01 22:27
. Dénes Zsófia: Talán Hellász küldött : Ady - Jelenlegi ára: 1 455 Ft